Történetünk

Nem elégszem meg a viszonylag jóval…

A tisztaságot és egyszerűséget keresem minden termékben, amelyeket mindennapjaim során használok, akár élelmiszerről vagy kozmetikumról legyen szó. Ez az igény már gyermekkorom óta kísér engem, vegyészmérnök szüleim alakították ki bennem. Ők tanítottak meg arra, hogy mitől jó minőségű és teljes értékű egy termék. Ezért sem elégszem meg a viszonylag jóval, mindig próbálom megtalálni a legjobbat.

Csak azoknak a márkáknak szavazok bizalmat, amelyekről tudom, hogy alapanyagaik gondosan válogatottak
és készítményeik kellő odafigyeléssel születnek. A Lulaz termékeket is erre az igényre alapozva készítem.
Kizárólag néhány összetevővel és ellenőrzött, kiváló minőségű, ha tehetem bio alapanyagokkal dolgozom.

 

Így lett száz tő levendulám

Húsz éves korom óta nagyvállalati közegben dolgozom. Már fiatalon vezető pozícióba kerülve, rengeteg utazással a tíz-tizenkét órás munkanapok részeivé váltak az életemnek. Néhány éve vettem észre, hogy a számítógép előtti, négy fal közti munkát egyre nehezebben élem meg. A sportolás sem segített. Úgy éreztem, szükségem van valamire, ami kimozdít, ami mentálisan kikapcsol és újra megteremtheti az életemben az egyensúlyt.

A szabadban való mozgás és a természethez közel lenni, mindig fontos eleme volt az életemnek. Elhatároztam, hogy ha már van egy nagy kertem, akkor kihasználom a lehetőségeit és kertészkedésbe fogok. Olyan növényt szerettem volna ültetni, ami jól tűri a változékony időjárást, egész évben szépen mutat a ház körül, és akár a virágát is felhasználhatom. Így lett száz tő levenduláim.

 

Nagymamám öröksége

Az első levendula szüretből házi olajat készítettem, később olyan sok virágom lett, hogy a további felhasználási ötletek után kellett kutatnom. A levendulaszörp készítés tetszett meg leginkább, hiszen drága Nagymamámat juttatta az eszembe. Ő minden alapanyagot, amit csak tudott, hasznosított maga körül. Lekvárokat, joghurtot, szörpöt és még fagyit is készítette belőlük, melyek ízét sosem fogom elfelejteni. Tőle tanultam meg, hogy a maguk által készített ételek kaphatják a legnagyobb odafigyelést és azt a tisztaságot, amelyeket nyugodt szívvel fogyaszthat a családunk.

 

A Lulaz születése

A szörpkészítésnek az ismeretségi körömben gyorsan híre ment, annyira sokaknak ízlett, hogy szinte mindegyik gazdára talált még azelőtt, hogy elkészültek volna. Ez hozta el a fordulópontot az életemben, ekkor döntöttem úgy, hogy a szeretett hobbimból többet fogok kihozni. Kiváltottam az őstermelőit, a száz tő levendulát áttelepítettem és mellé még ezerötszáz került. Ez az időszak az újdonság ereje kéz a kézben járt a nehézségekkel, hiszen a munka mennyisége hirtelen megsokasodott, így még több feladat hárult rám, mint korábban. Ebben az időszakban alázatot és türelmet tanultam, egyidőben a Lulaz márka elkezdett megszületni a gondolataimban. 2018 nyarán már tudatosan kezdtem el életre hívni a márkát, ebben sokat segített a párom biztatása és a lányom kreativitása. Olyan termékek készítésébe fogtam, amelyek gondossággal, válogatott alapanyagokból és különleges odafigyeléssel születnek. Olyanokba, amelyeket én magam és családom is nyugodt szívvel fogyasztunk.

<